Botox & Fillers i Göteborg

Vi erbjuder olika typer av behandlingar för ansikte och kropp som skönhets injektionsbehandlingar med Botoxbehandling och fillers.

Botox

Tycker du att pannans veck eller kråksparkarna vid ögonen blivit väl djupa?
Anders utför dagligen den här typen av behandlingar. Det muskelavslappnande medlet som heter Botox i folkmun injiceras under huden för att blockera signalöverföringen mellan nerv och muskel i de områden som rynkbehandlas. Korrekt namn är Botulinum toxin typ A.
Varje gång du ler, kisar till eller överhuvudtaget gör ansiktsuttryck spänns den underliggande ansiktsmuskulaturen. Det framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Med stigande ålder eller genetiska anlag kommer uttrycksrynkor och linjer att bli kvar och är synliga även när ansiktsuttrycket övergått. En injektion med botox verkar genom att begränsa nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen så att de inte anspänns och skapar rynkor. Huden blir snabbt betydligt slätare och rynkorna minimeras.

Behandlingsområden med botox

Rynkbehandling med en Botoxinjektion fungerar utmärkt för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan, rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar), runt munnen (rökrynkor) eller i käk- och halsområdet. Det finns även andra behandlingsmetoder som kan kräva till exempel fillers. Som till exempel kan nämnas rynkor eller linjer som orsakats av att huden i ansiktet förlorat volym, elasticitet eller blivit slapp.

Vem utför Botoxbehandlingen på Mazi

Anders Franzén som är legitimerad sjuksköterska med över 15 års erfarenhet. Han är även den som utbildar i injektionskunskap och har varit på de flesta klinikerna i södra Sverige och även i Danmark och Finland. Därför ska du känna dig mycket trygg i att du blir behandlad Anders. Särskilt med tanke på att till och med läkare och sjuksköterskor får utbildning av Anders Franzén.

Behandling med Botox, hur går det till?

En rynkbehandling med en muskelavslappnande injektion går snabbt, enkelt och smärtfritt. Det tillsammans med att det är en säker procedur borgar för din trygghet. Ingreppet tar oftast inte mer än 10-20 minuter. Små mängder av botox injiceras med hjälp av en mikronål i de områden som ska behandlas. Nålen är mycket tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras så säger många att det kan kännas lite som ett myggbett eller inte kännas alls. Fördelen är att det inte kliar som ett myggbett efteråt. Bedövning är inte nödvändig och du kan återgå till dina normala aktiviteter direkt efteråt.
Du bör självklart inte injiceras om du är överkänslig mot botuliumtoxin A (botox) eller lider av vissa muskelsjukdomar. Användandet av antibiotika aminoglykosidtyp, spektinomycin eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna så skall man helst inte göra en botoxbehandling. Säkerheten går alltid först. Du bör inte behandlas under graviditet eller amning. Om du har en infektion vid det planerade injektionsstället ska behandlingen avvaktas tills den läkt.

Efter behandlingen med Botox

Rynkbehandling med en muskelblockerande injektion av till exempel Botulinumtoxin A (botox) är ett väl beprövat och godkänt läkemedel som använts i många år inom sjukvården för sjukdomsbehandlingar. Biverkningar eller komplikationer är därför mycket ovanliga. I enstaka fall kan smärta eller svullnad uppstå. Blåmärken kan förekomma i mycket enstaka fall. Vissa kan uppleva ett illamående, huvudvärk eller får tillfälliga besvär med svaghet i närliggande muskler. Dessa eventuella biverkningar är mycket tillfälliga.

Resultatet av din Botoxbehandling

Resultatet av din behandling blir successivt synligt efter 3-5 dagar. I vissa fall kan det ta upp till 2 veckor. I normalfallet kvarstår resultatet av en enskild behandling i 3 till 5 månader. Därefter bör behandlingen upprepas för bibehållet resultat. För varje gång du upprepar behandlingen ökar i de flesta fall varaktigheten.

Fillers

Fillers fungerar så att de rekonstruerar och förbättrar struktur i läppar, kinder, ojämnheter under ögonen (påsar) och näsa. Alla delar i ansiktet kan återskapas till en naturlig, yngre volym och struktur. En av de rekommenderade filler-produkterna är en filler-gel som injiceras i huden i små mängder. Den är baserad på en hyaluronsyra som liknar kroppens egen hyaluronsyra, det verksamma ämnet i produkten.

Hyaluronsyran i produkten vi använder är icke-animalisk, vilket innebär att risken för allergiska- eller överkänslighetsreaktioner är minimal. Fillers innehåller bedövningsmedlet lidokain, vilket gör hela injektionsprocessen till en mindre smärtsam och mer behaglig upplevelse. Resultaten av en behandling med fillers är långvariga, utan att vara permanenta. Effekten av en behandling med just denna fillergel syns vanligen 6–12 månader, men med vissa produkter ända upp till 18 månader.

Priser - Juvederm | Fillers

4000 kr | Juvederm Voluma 1 ml | kinder, haklinje

3500 kr | Juvederm Vollbelle 1ml | läppar

3500 kr | Juvederm Volift 1 ml | läppar, nasolabiaveck

2500 kr | Juvederm Volift 0,5ml | läppar, nasolabiaveck

Priser - Muskelavslappnande behandling | Botox

2000 – 2500 kr | Ett område | t.ex. Glabella/Arga-rynkan, Kråksparkar, Bunnylines

3500 kr | Två områden | Glabella/Arga-rynkan + Kråksparkar eller Panna

4500 kr | Tre områdem| Glabella/Arga-rynkan + Kråksparkar + Panna +Ögonbrynslyft

3500 kr | Nedre ansiktet | maseter/Tandgnissling